Pilgrimens dokument och minnen

Pilgrimspasset, vandringsboken, diplomet och medaljen. Vi vill minnas våra vandringar på olika sätt. Här finner du lite olika beskrivningar på hur du kan minnas just dina vandringar.

Pilgrimspasset

Som ett stöd för att minnas sitt engagemang och de leder man vandrat kan man på flera platser få ett pilgrimspass. Detta har en historisk bakgrund. Längs vissa leder ger det fördelar så kontrollera detta innan du vandrar en specifik led. Med OSMTH GP Sverige  Pilgrimspass kan du samla stämplar från alla de leder du vandrar. Har du även en stämpel från oss i den har du möjlighet att kunna köpa ett diplom och en medalj. Delta på våra vandringar så erhåller du detta pass.

Vandringsboken

För de som vill ha en bättre uppföljning på sina vandringar kan skaffa sig en vandringsbok. Antingen köper du en färdig. I denna kan du skriva den dina minnen från 9 sträckor.  Eller så skapar du din egen med hjälp av en vanlig anteckningsbok. 

Bilden till vänster är hämtad från denna länk

(https://www.argument.se/produkt/kombinationsrabatter/rabatt-5-rabatt-85/vandringsbok/ )

OSMTH Diplom

OSMTH har skapat ett diplom som visar att man genomför pilgrimsvandringar där minst en vandring har skett med tempelriddare från vår organisation. Genom att beställa detta diplom bidrar du till vår välgörenhetsverksamhet samtidigt som du får ett minne av dina vandringar. Med två diplom kan du även beställa OSMTH pilgrimsmedalj.

De avgifter som vi tar för dessa har till syfte att betala för materialet och porton och de summor som blir över går oavkortat in i vår välgörenhets-verksamhet. Inget av detta används för vår organisations interna verksamhet. Diplomet för att genomfört 10 etapper kostar 250:- varav 210:- kommer att användas till våra välgörenhetsprojekt, med två diplom kan du beställa en medaljen som då kostar 750:- (varav 360:-) går till välgörenhet. För ytterligare 250:- varav 100:- avsätts, kommer även miniatyrmedaljen och släpspänne med i asken.